Urządzenia i Akcesoria
Meksykańska tostada z wołowiną
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porcji
Składniki
-
200 g sera, białego, typu włoskiego200 g sera panela (meksykańskiego świeżego sera) pokrojonego na kawałki
-
150 g rodzynek
-
200 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
800 g pomidorów, z puszki800 g pomidorów bez skórki, pokrojonych na kawałki
-
250 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 ząbki czosnku
-
40 g oliwy z oliwek
-
1000 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
3 łyżeczki soli
-
1 łyżeczka liści tymianku, świeżych
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
10 tostad meksykańskich (patrz wskazówka)
-
śmietana, 12% tłuszczu do dekoracji
-
sałata rzymska posiekana, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
791.4 mg
Białko
19.4 g
Kalorie
1929.9 kJ /
461.3 kcal
Tłuszcz
24.3 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
43.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI III
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kurczak 65 z zielonym chutneyem
1 godz.
Limonkowy kurczak z kalafiorowym ryżem
1 godz. 10 min
Bibimbap burrito
45 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Wołowina na ostro z fetą cytrynową
30 min
Tortille z wołowiną
1 godz.
Pieczone ziemniaki nadziewane indykiem i surówką z kapusty (kumpir)
1 godz. 15 min
Szarpany indyk pod pierzynką z batatów
1 godz. 50 min
Kurczak Marengo
55 min
Kotlety imbirowe z kurczaka
30 min
Kurczak cajun i purée z batatów
25 min
Ryż ze zrumienioną wołowiną i papryką
45 min